زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

تابوت بنی‌اسرائیل از آیات خدا (قرآن)





یکی از مصادیق آیات آفاقی، تابوت بنی‌اسرائیل است. در این مقاله آیات مرتبط با آیه بودن تابوت بنی‌اسرائیل معرفی می‌شوند.


۱ - آیه بودن تابوت بنی‌اسرائیل



آمدن تابوت براى ايجاد آرامش روانی در بنی‌اسرائیل در جنگ آنان با سپاه جالوت، از آیات خدا:
و قال لهم نبيّهم إنّ ءاية ملكه أن يأتيكم التابوت فيه سكينة من ربّكم ... إنّ فى ذلك لأية لكم .... و پيامبرشان به آنها گفت:" نشانه حکومت او، اين است كه (صندوق عهد) به سوى شما خواهد آمد. (همان صندوقى كه) در آن، آرامشى از پروردگار شما، و يادگارهاى خاندان موسی و هارون قرار دارد، در حالى كه فرشتگان، آن را حمل مى‌كنند. در اين موضوع، نشانه‌اى (روشن) براى شماست، اگر ایمان داشته باشيد."

در باره اين كه تابوت بنى اسرائيل و به عبارت ديگر" صندوق عهد" چه بوده و به دست چه كسى ساخته شد و محتويات آن را چه چيز تشكيل مى‌داد در روايات‌ و تفاسير ما و همچنين در كتب" عهد قدیم" (تورات) سخن بسيار است و از همه روشن‌تر چيزى است كه در احاديث اهل بیت علیهم‌السلام و گفته‌هاى بعضى از مفسران مانند ابن عباس آمده است و آن اينكه:" تابوت" همان صندوقى بود كه مادر موسی او را در آن گذاشت و به دریا افكند و هنگامى كه به وسيله عمال فرعون از دريا گرفته شد و موسى را از آن بيرون آوردند هم چنان در دستگاه فرعون نگهدارى مى‌شد و سپس به دست بنی اسرائیل افتاد، بنى اسرائيل اين صندوق خاطره‌انگيز را محترم مى‌شمردند و به آن تبرك مى‌جستند.
موسی در واپسين روزهاى عمر خود الواح مقدس را كه احکام خدا بر آن نوشته شده بود به ضميمه زره خود و يادگارهاى ديگرى در آن نهاد، و به وصى خويش" یوشع بن نون" سپرد و به اين ترتيب اهميت اين صندوق در نظر بنى اسرائيل بيشتر شده و لذا در جنگهايى كه ميان آنان و دشمنان واقع مى‌شد آن را با خود مى‌بردند، و اثر روانى و معنوى خاصى در آنها مى‌گذارد، و لذا گفته‌اند تا هنگامى كه اين صندوق خاطره‌انگيز با آن محتويات مقدس در ميانشان بود، با سربلندى زندگى مى‌كردند، ولى تدريجا مبانى دينى آنها ضعيف شد و دشمنان بر آنها چيره شدند و آن صندوق را از آنها گرفتند، اما" اشموئیل" طبق آيات مورد بحث به آنها وعده داد كه به زودى صندوق عهد، به عنوان يك نشانه بر صدق گفتار او به آنها باز خواهد گشت.

۲ - پانویس


 
۱. بقره/سوره۲، آیه۲۴۸.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۲۲۹.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۲۳۹-۲۴۰.    


۳ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۱، ص۴۳۰، برگرفته از مقاله «مصادیق آیات آفاقی (تابوت بنی‌اسرائیل)».    


رده‌های این صفحه : آیات الهی | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.